sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Meidän tilan aakkoset; L

L = Lantala

No onpa erikoinen postaus, että ihan lantalasta pitää erikseen kertoa.

Pidän sitä kyllä meidän tilalla niin onnistuneesti rakennettuna, että se on ihan tärkeä tekijä tässä touhussa!

Kuten sanottu, tallimme on entinen sikalarakennus, ja sen yhteyteen on myös rakennettu betonipohjainen lantala, joka on kooltaan xxx neliötä. Siihen mahtuu reilusti koko vuoden paskat, ja aina keväisin paikalliset viljelijät käyvät sen tyhjentämässä! Lantalan sijainti on myös tärkeä tekijä sujuvan tallinpidon kannalta, sillä liian kaukana sijaitseva lantala ja kuivikevarasto vievät päivästä todella paljon aikaa. Lantala sijaitsee meillä tallin päädyssä, ja kuivikkeet sijaitsevat tallin vieressä.

Lantalan lisäksi meillä on tallissa lannankuljetin, joka kylläkin tällä hetkellä on rikki (joku venttiili ilmeisesti on hajalla). Kyseessä on Paskervilleri-niminen kone, joka ohjaa lantakourussa olevia lapoja jotka siirtävät paskan suoraan lantalaan tallin päädystä. Kuljetin on suunniteltu sianpaskan kuljettamiseen, joten turvepaskalla se toimii todella hitaasti, mutta eipä siinä mikään kiirus olekaan! Miten kätevää että paskat voi kipata suoraan tallin käytävän päähän, eikä välttämättä tarvitse työntää kottikärryjä ulos asti!

Toivoisinkin että te, jotka edes suunnittelette rakentavanne tallia, tai olette muuttamassa hevoset omaan pihaan, hyödyntäkää joko tilalla valmiiksi oleva automatiikka, tai hankkikaa sinne mahdollisimman paljon automatiikkaa! Ette uskokaan miten paljon se helpottaa tallinpitoa, kun on olemassa vaihtoehto kottikärryjen työntämiseen sohjoisella kinttupolulla! Ja hermot kiittää!!!

Lantakouru käytävän päässä.

Tie lantalaan

Lannankuljettimen luukku suoraan lantalaan

Ja itse Paskervilleri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti